Yrityksen perustaminen ja liikeidean testaaminen

Vuosittain Suomeen syntyy reilut 10 000 uutta yritystä, joiden seassa on lukuisia ensiyrittäjiä tai uuden idean testaajia. Kun yrityksen perustamisen paperisota on saatu hoidettua pois alta, alkaakin jo monella olla kiire saada oma liiketoiminta rullaamaan.

Idea, tuote tai palvelu olisi saatava nopeasti ”ulos” ja maksavat asiakkaat hankittua.

Kiiren keskellä saatta unohtua vastata seuraaviin kysymiksiin: Miten yritys hyötyy siitä, että sillä on maailman paras tuote, jonka olemassa olosta kukaan ei tiedä? Tai kannattaako yrityksen käyttää pelimerkkinsä ideaan, josta kukaan ei ole valmis maksamaan?

Ideaa, tuotetta tai palvelua tulisikin siis testata mahdollisimman aikaisin.

Yrityksen perustamisen jälkeen nuoren yritysten kannattaakin panostaa liiniin kehittämiseen, jossa tarve ja kysyntä varmennetaan aikaisessa vaiheessa, nopeasti ja ilman mittavia panostuksia.

Nettimarkkinoinnilla säästät rahaa

Nettimarkkinointia hyödyntäen yritys pääsee tehokkaasti ja nopeasti liiniin kehittämisen makuun. Oikein toteutettu nettimarkkinointi säästää yrittäjän aikaa, rahaa ja hermoja, kun varmuus yrityksen tekemiiseen saadaan hankittua myös yrityksen ulkopuolelta.

Kahvitauko.fi auttaa yrityksen perustamisessa tarjoamalla yrityksellesi nettimarkkinoinnin rakennusohjeet. Rakennusohjeidemme avulla tähtäämme siihen, että sinä yrittäjänä kehityt ja voit ottaa nettimarkkinnoinin omiin kätösiisi. Kun rakennat nettimarkkinointikoneiston itse saat kaikki tulokset heti käyttöösi ilman välikäsiä.

Nettisivut ovat nettimarkkinoin peruspilari

Nettimarkkinoinnissa kaikki lähtee liikkeelle toimivista nettisivuista. Nettisivut ovat käytännössä yrityksesi sähköinen käyntikortti, joka on jatkuvasti tiedon etsijöiden saavutettavissa. Mahdollisimman laajan asiakaskunnan saavuttamiseksi sivujen tulisi nykyään mukautua jokaiseen laitteeseen aina puhelimesta tietokoneeseen.

Harhaluulosta poiketen mainostoimistolaatuisten nettisivujen luominen ei ole enää ammattilaisten saati koodareiden hommaa, nykyään oikeastaan kuka vain pystyy siihen. Yksi suosituimmista rakentamistyökaluista on WordPress sisällönhallintaohjelma, jonka päälle rakentuu jo kolmasosa kaikista maailman nettisivuista.

Olipa tarpeenasi nettisivujen luonti tai verkkokaupan perustaminen WordPress taipuu näihin helposti.

Kahvitauko.fi auttaa nettimarkkinoinnissa, kun yrityksen perustaminen on saatu hoidettua

Löydettävyys ja seuranta kuntoon

Kivat ja hyödylliset nettisivut ovat vasta alkua. Niiden pitää myös löytyä hakukoneista, jotta tiedon etsijät tavoittavat sinut.

Tähän keskittyvä hakukoneoptimointi, eli SEO (Search Engine Optimization) on kerännyt ympärilleen oman tieteenalansa ja loppumattonan rivin alan-asiantuntijoita. Tästä huolimatta aloitteleva yritys saa perusasiat kuntoon ilman mittavia panostuksia, kunhan tietää mitä tekee.

Vinkki yrittäjältä yrittäjälle: ”WordPressissä kaikkeen löytyy valmis ratkaisu, mitään ei kannata lähteä rakentamaan alusta alkaen itse.”

Tämä pitää paikkansa myös hakukoneoptimoinnin saralla. WordPressiin asennettavan ilmaisen työkalun avulla hakukoneoptimoinnin perusjipot, saa käyttöönsä muutamalla napin painauksella. Kyseinen lisäosa kertoo kädestä pitäen, mitä sivulle pitää milloinkin lisätä, jotta se olisi paremmin optimoitu.

WordPressissä ei tarvitse itse koodata, kaikkeen löytyy valmis ratkaisu

Analytiikka, tuo aikamme muoti-ilmö, on aloittavalle yritykselle korvaamaton tiedonlähde. Analytiikan avulla voimme seurata lähes kaikkea mitä vierailijat tekevät sivuillamme.

Seuraamalla vierailoiden käyttäytymistä yrityksesi saa selville mm. mitkä mainoksistasi toimivat, mitä kautta vierailijat ovat tupsahtaneet sivuille ja mistä he ovat sivuilla kiinnostuneet. Näitä yhdistelemällä saadaan markkinointiamme kohdennettua entisestään ja panostuksistamme saadut tulokset paranevat.

Analytiikkaa on saatavalla todella paljon ja monessa muodossa, mutta ilmainen Google Analytics tarjoaa parhaat työkalut omatoimiselle nettimarkkinoijalle.

Yrityksen perustaminen ja mainonta

Perinteisesti, kun yritys haluaa herättää tietoisuutta tieytyssä asiakasryhmässä, aletaan  lähettää mainosviestejä. Perinteisiä mainoskanavia, kuten flyerita, radiota, mainosbannereita ja vastaavia hyödyntäessä kustannukset alkavat kuitenkin nopeasti kertyä ja valitettavan usein saadut hyödyt jäävät kertaluontoisiksi – eri toten, jos selkeä markkinointistrategia näiden toteuttamisen takaa upuu.

Aloittelevalle yritykselle yksi kanava on muita houkuttelevampi, nimittäin niinkin simppeli väylä kuin sähköposti.

Sähköposti on todella edullinen tapa lähettää markkinointiviestejä ja oikein tehtynä sähköpostikampanjasta on myös hyötyä. Muutaman näppärän ja ilmaisen seurantaohjelman avulla sähköpostikampanjasta saadaan kaivettua tietoa mm. siitä onko viestimme ollut tehokas, kuka on viestin avannut ja mitä viestissä on klikattu.

Saadun tiedon avulla markkinointia voidaan kohdentaa entisestään. Yrityksesi resurssit säästyvät, kun voit keskittyä palvelemaan niitä, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita tarjoomastasi.

Kahvitauko.fi auttaa yrityksen perustamisessa

Kahvitauko.fi on räätälöity eri toimialojen tarpeisiin. Eli halusipa yrityksesi myydä yrityksille tai kuluttajille ja olipa yrityksesi suuntautunut tuotteisiin tai palveluihin, tai sitten ihan verkkokauppaliiketoimintaan, niin meiltä löytyy tarpeisiisi soveltuva rakennusohje internet markkinoinnin kokoamiseksi.

Kahvitauko.fi ja yrityksen perustaminen kulkevat käsikädessä. Avullamme sinulle selviää:

  • Miten nettisivut rakennetaan WordPressin avulla
  • Kuinka yrityksesi nettisivut saadaan näkyviin Googlessa
  • Miten nettisivujen analytiikka asennetaan ja miten siitä otetaan hyödyt irti
  • Ja miten, niinkin perinteistä työkalua kuin sähköposti, voi käyttää tehokkaana markkinointivälineenä

Insipiraatiota blogista

Joko sinulla on omat nettisivut kasassa, mutta kävijät uupuvat? Tai etsitkö vain uusia ideoita omaan nettimarkinointiisi?

Kahvitauko.fi blogista löydät nettimarkkinointiin liittyvän artikkeli-sarjan, josta voit hakea inspiraatiota omien nettisivujen sekä niiden sisällön kehittämiseen. Seuraamme itse aktiivisesti nettimarkkinoinnin villityksiä ja pyrimme myös testaamaan parhaimpia.

Aika ajoin meiltä löytyykin ensikäden esimerkkejä, siitä miten ja miksi tietyt nettimarkkinoinnin villitykset soveltuvat tilanteisiin, joissa yrityksen perustaminen on juuri saatu hoidettua pois alta, tosia paremmin.

Kirjoittanut: Jaakko

8.4.2016