Ensiaskel yrittäjyyteen: WordPressin asennus omalle koneelle

Wordpressin avulla voit helposti tehdä itsellesi ammattimaiset nettisivut käyttämällä ilmaisia tai maksullisia teemoja. Lisäosien avulla sivujen hakukoneoptimointi on myös helppoa.

Aivan kuten monessa muussakin asiassa, myös yritystoiminnan aloittamisessa ensimmäisen askeleen ottaminen on usein kaikista vaikeinta. Asiaa ei myöskään helpota, että useimmissa kouluissa ei juurikaan opeteta ensimmäisissä askelissa tarvittavia käytännöllisiä taitoja kuten esimerkiksi kuinka nettisivut julkaistaan.

Olemme huomanneet, että uusien ideoiden testaamiseen liittyvää kynnystä on erittäin helppo madaltaa seuraamalla tiettyä tehtävien ”polkua”. Ajattelinkin nyt kirjoittaa tämän polun aivan ensimmäisestä toimenpiteestä, eli yritysidean konkretisoimisesta nettisivujen avulla. Nettisivujen avulla on helppo terävöittää omaa visiota tuotteesta ja nettisivujen avulla idean alustava testaus saadaan käyntiin.

Näytän nyt sinulle kuinka otat ensimmäisen askeleen yrittäjyyttä kohti ja luot itsellesi ihka oikeat nettisivut. Tämän jälkeen voitkin kehuskella kavereillesi, että

Älä säikähdä nettisivun perustamiseen liittyvistä sanoista kuten serveristä, tietokannasta ja WordPressista. Todellisuudessa nettisivujen kehittäminen ei eroa paljoa esimerkiksi Word dokumentin kirjoittamisesta: Word dokumenttia varten tarvitsemme

  • tietokoneen,
  • tekstinkäsittelyohjelman ja
  • tiedon tallentamista varten muistitikun.

Nettisivujen kehittäminen tapahtuu käytännössä samalla tavalla mutta työkaluja kutsutaan vain hieman eri nimillä. Yksinkertaisuudessaan WordPress on kuin Microsoft Word -ohjelma, jonka avulla voimme lisätä tekstiä ja kuvia nettisivuillemme. Ja serveri ja tietokanta ovat ikään kuin USB-muistitikku, johon nettisivut ja nettisivuilla oleva tieto tallennetaan.

Ei siis kovin monimutkaista kun vaihdamme termit hieman tutumpiin!

Wordrpressin asennus omalle koneelle

Emme voi aloittaa WordPressin asentamista ennen kuin meiltä löytyy paikka, johon voimme sen asentaa. Tässä tapauksessa tämä tallennuspaikka tulee olemaan paikallinen serveri ja tietokanta.

Voisin kirjoittaa tähän yksityiskohtaisen ohjeen siitä mitä sinun tulisi missäkin vaiheessa tehdä, mutta uskon, että oppiminen esimerkin avulla on huomattavasti tehokkaampaa:

 

 

Sen jälkeen kun olemme saaneet pohjatyön kuntoon, voimme siirtyä itse WordPressin asentamiseen. Myös tämä asia on helpompi ymmärtää seuraamalla esimerkkiä:

 

 

Sepäs oli helppoa! Suosittelen, että siirryt seuraavaksi ohjelmaamme, jossa käsittelemme nettisivujen tekemistä ilmaisen teeman avulla. Älä huoli, myös se tulee olemaan täysin ilmaista!

Kirjoittanut: Jarkko

21.4.2016