Verkkosivuille chat eri kielillä

Me voidaan lokalisoida tawk-to:n widgetti muuttamalla hieman sivuille laitettavaa javascriptia. Tällä tavoin kävijälle voidaan tarjota chat hänen omalla kielellään. Vaikka en olisi uskonut tätä, niin me voidaan tehdä ilmaisesta chatista vielä parempi :)

Olemme aikaisemminkin jo hehkuttaneet Tawk.to chat-palvelua ja olemme edelleenkin sitä mieltä, että jokaisen tulisi asentaa se omille sivuille. Reaaliaikainen chat parantaa merkittävästi vierailijan kokemaa henkilökohtaista palvelua, lisää sivuilla vietettyä aikaa ja tätä kautta auttaa sivujen hakukoneoptimoinnissa.

Emme keksi kovinkaan montaa tilannetta, jolloin pienyrityksen (tai isommankaan yrityksen) kannattaisi tilata maksullinen chat-palvelu. Tawk.to chat taipuu lähes kaikkeen, on ilmainen ja sisältää kaikki niin sanotut premium ominaisuudet.

Verkkosivuille chat usealla kielellä

Yksi harvoista Tawk.to:n ”heikkouksista” on, että asetuksista ei voi luoda widgettejä usealle eri kielelle (widgetillä tarkoitetaan chat ikkunaa, jonka asiakas näkee). Toisin sanoen riippumatta siitä onko vierailija Venäjältä, Suomesta tai Belgiasta – jokaisen kävijän chat ikkunassa lukee ”Hei, kuinka voisin olla avuksi?”. Tämä ongelma voidaan kuitenkin ratkaista luomalla useita Tawk.to sivuja ja muokkaamalla Tawk.to:n javascriptia.

Ensimmäisenä meidän pitää kuitenkin tehdä useita sivuja Tawk.to:ssa: yksi sivu suomeksi, toinen englanniksi, kolmas ruotsiksi jne.

Tämän jälkeen voimme javascriptin avulla selvittää mikä kieliasetus vierailijan selaimessa on käytössä. Sen jälkeen kun kielivalinta on selvitetty, javascript lataa oikean widgetin ja kävijä näkee  Tawk.to:n chat ikkunan omalla kielellään.

Koodi

Kopioi alla oleva koodi sivujesi footeriin ja lisää siihen eri kieliwidgettien lähteet. Huomaa, että jos käytät wordpressia ja tawk.to:n pluginia joudut kutsumaan widgetin functions.php tiedoston kautta.

Jos koodi ei näy, voit hakea sen suoraan Githubista.

Asenna verkkosivuille ilmainen chat

Olemme aikaisemmin opastaneet chatin asentamisessa verkkosivuille omassa artikkelissa.

Kirjoittanut: Juhani

27.7.2016