Some-markkinointi: Neljä menestyjää Tampereelta

Listasimme neljä mielenkiintoista Tampereella toimivaa yritystä, jotka ovat niittäneet menestystä sosiaalisessa mediassa. Ota heistä mallia ja nosta some-markkinointisi seuraavalle tasolle.

Some-markkinoinnin perimmäinen tavoite on saada seuraajista, tykkääjistä sekä faneista tyytyväisiä maksavia asiakkaita. Valitettavan usein yritykset kuitenkin hoitavat some-markkinointiaan ilman sen kummempaa suunnitelmaa tai kosketuspintaa liiketoimintaansa – some-markinointia tehdään ainoastaan siksi, koska kaikki muutkin tekevät niin. Onnistunut Some-markkinointi ja massasta erottuminen vaatii kovaa työtä.

Olemme laatineet listan neljästä mielenkiintoisesta, ja jopa hieman yllättävästä tamperelaisesta yrityksestä, jotka ovat onnistuneet some-markkinoinnissaan. Heidän toiminnastaan näet, ettei  some-markkinointi aina vaadi isoa budjettia ja se koostuu muistakin sivuista kuin Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Some-konsultit ja yritykset – ottakaa heistä mallia!


roomescape_artikkeli_some

Room Escape Tampere

Room Escape Tampereella on kaksi toimipistettä Tampereella, joissa pääsee ratkaisemaan mielenkiintoisia ja hauskoja pulmia kaveri- ja työporukalla. Melko pienestä koostaan huolimatta Room Escape on onnistunut rakentamaan itselleen laajan faniporukan Facebookiin ja kerännyt ylistäviä arvosteluja  matkailijoiden suosimassa TripAdvisorissa. Tripadvisorissa Room Escape on ränkätty Tampereen viidenneksi Hauskanpito ja pelit -kategoriassa ja saanut pääosin vain ylistäviä arvosteluita asiakkailtaan.
Facebook-markkinointi on kätevä tapa tavoittaa ihmisiä vaivattomasti. – Heli Edvik

Room Escape Tampereelta kannattaa ottaa opiksi se, että sosiaaliseen mediaan lukeutuu myös muutkin kanavat kuin yrityksen Facebook-sivut. TripAdvisor on loistava väylä tavoittaa Tampereella vierailevat turistit ja matkailijat.

Aleksis Kiven katu 20 33210 TAMPERE ja Media 54, Satakunnankatu 18, 33210 TAMPERE
 roomescape.fi
 Facebook

some_artikkeli_rubyandfellas

RUBY & Fellas – Irish Pub and Kitchen

Irkkuhenkinen RUBY & Fellas sijaitsee Hämeensillan kupeessa. RUBY & Fellas toimii aktiivisesti Facebookissa postaillen lähes päivittäin. Toimintansa ansiosta RUBY & Fellas onkin kerännyt asiakkailtaan pääosin vain positiivisia arvosteluita – 310 arvostelun keskiarvon ollessa ihailtavat . Facebookin lisäksi RUBY & Fellas on saanut hienosti näkyvyyttä lifestyle blogeissa (tosin jo lopettanut kirjoitukset) ja ruokablogeissa. Blogit ovat erinomainen ja joissain tapauksissa erittäin edullinen tapa saavuttaa suuri määrä uusia ihmisiä.

Hyvä palvelu yhdistettynä sosiaalisen median aktiivisuuteen auttaa yritystä kuin yritystä uusien tykkääjien ja fanien hankinnassa.

 Hämeenkatu 15, 33100 TAMPERE
 rubyandfellas.fi
Facebook

some_artikkeli_silinteri

Kirpputori Silinteri

Listan yllättäjäksi valikoitui Kirpputori Silinteri. Kirpputori Silinterillä on kirpputoriksi (tai oikeastaan miksi tahansa yritykseksi) erittäin aktiivinen some-kanava, jonka kautta he tavoittavat tuhansia seuraajia. Moderaattoreille on lisäksi annettu kivasti valtuuksia ja osa päivityksistä onkin tehty kieli poskella. Lisäksi Kirpputori Silinteri on tehnyt hienoa työtä Google-yrityssivun kanssa, josta asikkaat näkevät muun muassa Kirpputori Silinterin suosituimmat ajat, aukioloajat ja yhteystiedot.

Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Silinterin some-kanavaan. Kiinnitä kanavalla huomiota etenkin 1) vastausaikaan 2) postausten kirjoitustyyliin ja 3) ihmisten aktiivisuuteen – yksittäiset postaukset ovat keränneet tuhansia tykkäyksiä.

Ajokinkuja 4, 33800 TAMPERE
silinteri.fi
 Facebook

some_artikkeli_sitko

Sitko Pizza & Bar

Sitko Pizza & Bar on Näsilinnankadulla toimiva ravintola, jossa asiakkaat voivat nauttia hyvästä pizzasta ja laadukkaista juomista. Sitko on toiminut aktiivisesti etenkin Facebookissa, postaillen mielenkiintoisia ja ajankohtaisia tiedotteita ravintolansa toiminnasta. Sosiaalisen median aktiivisuus yhdistettynä hyvään ruokaan ja palveluun on tuonut Sitko Pizza & Bar:lle jo yli 4 000 tykkääjää, joka on vain Tampereella toimivalta yritykseltä huikea suoritus. Lisäksi jos menet googleen ja kirjoitat hakusanaksi Sitko Pizza & Bar – Etusivulle pamahtaa arvosteluita yhteensä kuudesta eri sosiaalisen median kanavasta. Ja mikä parasta, huonoin näkyvä arvostelu on vaatimaton .

Sitko Pizza & Bar on ymmärtänyt hienosti sen, että myös Tamperelaisen yrityksen kannattaa pyrkiä lisäämään näkyvyyttä myös suomalaisille vähemmin tunnetuilla sosiaalisen median sivuilla, kuten Yelp.com:ssa.

Näsilinnankatu 22, 33210 TAMPERE
ravintolasitko.fi
Facebook

Kirjoittanut: Juhani

17.5.2016