Ilmainen Chat Kotisivuille? Tawk.to auttaa

Harvoin tulee vastaan ohjelmia, joita voi suositella varauksetta jokaiselle yritykselle. Tawk.to live chat on tehnyt jotain, mistä muut voivat vain haaveilla - täysin ilmainen ohjelma, joka jättää varjoonsa jopa suurimman osan maksullisista palveluista. Asenna siis Tawk.to sivuillesi - se vie ainoastaan 10 minuuttia

Ilmaisen Tawk.to chat-palvelun asentaminen kotisivuille onnistuu muutamassa minuutissa. Oikeasti! Tawk.to pystyy samaan kuin mikä tahansa maksullinen chat-palvelu ja tekee sen vielä täysin ilmaiseksi. Käytämme itse kaikilla sivuillamme Tawk.to:a, koska se on yksinkertaisesti sanottuna kaikkein paras tarjolla oleva vaihtoehto. Suosittelemme, että myös sinä asennat tawk.to chatin omille kotisivuillesi. Vaikka sinulla olisikin käytössä ylimääräistä rahaa, älä edes harkitse mitään muuta chat-palvelua.

Olemme huomanneet, että chat-palvelu parantaa asiakaskokemusta ja konversiota.

Ilmainen chat kotisivuille: Asenna näin

Tawk.to asentaminen on helppoa:

1. Tee ilmainen tunnus tawk.to -palveluun (http://tawk.to). Kirjautumisessa ei pitäisi olla mitään ongelmaa ja jos tunnusten luominen ei onnistu, kannattaa keskeyttää näiden ohjeiden lukeminen ja tehdä jotain muuta.

2. Kirjaudu sisään palveluun (tässä ohjeessa mennään nettisivujen kautta). 

Ilmainen chat kotisivuille tawk.to:n avulla on parempaa mitä kaupallisesti on tarjolla

3. Klikkaa yläpalkista Admin.

4. Klikkaa +Add -nappia.

5. Anna omien sivujen tiedot. Sivun nimi (Site name) tulee yrityksen sisäiseen käyttöön ja se voi olla käytännössä mitä tahansa. Sivun osoitteeksi (Site url) anna omien kotisivujesi osoite.

6. Hyväksy sivujen tiedot (Property settings). Tässä kohtaa sinun ei tarvitse muuttaa näitä tietoja.

7. Seuraa joko ohjeita (a) tai (b) riippuen omasta tilanteestasi.

Jatko (a): Kotisivut tehty WordPressillä

8a. Asenna sivuille lisäosa Tawk.to Live Chat. Varmista, että asennuksen jälkeen muistat vielä ottaa lisäosan käyttöön.

9a. Mene lisäosan asetuksiin ja kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi. Lisäosa löytyy asetusten alapuolelta.

10a. Valitse oikea sivu vetolaatikosta ja klikkaa ”use selected widget”

11a. Kaikki valmista! Nyt kotisivuillasi on ilmainen chat. Seuraavaksi voit esimerkiksi ladata AppStoresta tai Google Playsta sovelluksen, jonka kautta pystyt olemaan vierailijoihin yhteydessä suoraa kännykälläsi. Voit myös halutessasi muokata chatin ulkonäköä menemällä tilisi asetuksiin.

Jatko (b): Kotisivut tehty muulla tavalla

8b. Kopioidaan javascript Tawk.to:n admin-sivulta. Riippuen kotisivujesi teknisestä toteutuksesta meidän pitää saada ”Tawk.to > Dashboard > Admin > Oikea sivupalkki” oleva koodi  sivujen footeriin. Olemme itse muokanneet koodia siten, että Tawk.to latautuu vasta sen jälkeen, kun sivut ovat latautuneet.

9b. Sijoita koodi menetelmällä x haluamiesi sivujen footeriin.

10b. Kaikki valmista! Nyt kotisivuillasi on ilmainen chat. Seuraavaksi voit esimerkiksi ladata AppStoresta tai Google Playsta sovelluksen, jonka kautta pystyt olemaan vierailijoihin yhteydessä suoraa kännykälläsi. Voit myös halutessasi muokata chatin ulkonäköä menemällä tilisi asetuksiin.

Kirjoittanut: Juhani

19.5.2016