Hakukoneoptimointi – perusteet

Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on parantaa sivujen sijoittumista Googlen hakutuloksissa. Tämän vaiheen aikana aloitetaan hakukoneoptimointi.

Mitä teemme tämän vaiheen aikana?

Hakukoneoptimoinnin, eli SEO:n (Search Engine Optimization) tavoitteena on saada omat sivut Googlen hakutulosten kärkeen. Käytännössä SEO:n suurimpana haasteena on, että hakutulokset ovat nollasummapeli – jos joku voittaa, jonkun pitää hävitä yhtä paljon. Eli kaikki eivät voi olla voittajia.

Tässä vaiheessa laadimme sivustosta sivustokartan ja ilmoitamme meidän sivut kaikille merkittäville hakukoneille. Näiden avulla ei vielä päästä hakutulosten kärkeen, mutta ne ovat tärkeä ensimmäinen askel.

Ohjelman suorittaminen vaatii, että sinulla on WordPress asennettuna www-osoitteeseen ja nettisivujen toiminnallisuus kunnossa.

  • Ohjelman pakolliset kustannukset
  • Tämän ohjelman suorittaminen on täysin ilmaista

Ohjelman sisältö

Intro: Hakukoneoptimointi 00:02:00
Tutustutaan yleisellä tasolla hakukoneoptimointiin ja sen mahdollisuuksiin.
Hakukoneoptimoinnin ongelmat 00:04:00
Käydään nopeasti läpi keskeisimmät hakukoneoptimointiin liittyvät ongelmat ja tulevaisuuden haasteet.
Tehdään Googlen tili 00:02:00
Tehdään tili Googlen palveluihin, jonka avulla me tullaan hallitsemaan mm. Analyticsia, Webmastersia ja Adwordsia.
Ladataan Yoast SEO 00:02:00
Ladataan Wordpressiin ilmainen lisäosa Yoast SEO. Tulemme myöhemmin käyttämään tätä lisäosaa ensisijaisesti artikkelien ja sivujen hakukoneoptimoinnissa, mutta sen avulla voidaan helposti todistaa sivuston omistajuus.
Sivuston omistajuuden todistaminen Googlelle 00:05:00
Todistetaan sivuston omistajuus Googlelle, jonka jälkeen saadaan Googlen Webmasters toolin keskeiset työkalut käyttöön. Webmastersin kautta me saadaan mm. tiedot sivujen näkymisestä hakutuloksissa.
Sivustokartan lähettäminen Googlelle 00:03:00
Lähetetään sivustokartta Googlelle, jolloin Google ymmärtää paremmin meidän nettisivujen rakenteen. Sivustokartta auttaa hakukoneoptimoinnissa (SEO).
Sivun omistajuuden todistaminen Bingille 00:05:00
Todistetaan sivujen omistajuus myös Microsoftin hakukone Bingille ja lähetetään sinne samalla aikaisemmin tehty sivustokartta.
Palaute 00:00:00
Ota avustaja käyttöön
  • Ilmainen
  • Pääsyä ei rajattu